Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 15

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijftiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A grepen twee ploegen in de slotfase de winst. ASWH kwam bij Zwaluwen '30 een kwartier voor tijd achter, maar kwam langszij. De winnende goal van Sjoerd van der Waal viel in de derde minuut van de blessuretijd. Nog langer duurde het voor de supporters van koploper FC Lisse mochten juichen in het thuisduel met de nummer voorlaatst SHO. Het elftal van interim-trainer Philip den Haan hield lang stand, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd schonk Glynor Plet Lisse alsnog de winst. SHO is nu laatste, want TOGR wist verrassend met 2-0 van DOTO te winnen in een Rotterdamse derby. Extra tegenvallend voor DOTO was het feit dat men in de tweede periode nu is afgehaakt. Die gaat naar Quick Boys, dat in de duinderby met Noordwijk dankzij twee goals van Adil Harfaoui de sterkste was en tweede blijft op één punt van FC Lisse. Rijnsburgse Boys volgt ook nog altijd op drie punten van de koploper, want de ploeg uit de gemeente Katwijk wist in een derby Katwijk met 2-0 te kloppen. Martijn Gootjes was de gevierde man met twee treffers. Ter Leede, dat het punt in mindering deze week terug kreeg, liep bij Capelle tegen een 2-1 nederlaag aan en zakte naar de vierde plaats, overigens ook nog op drie punten van de nummer één.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 16
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 13
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 11
4. Henk Roeland (Capelle) 9
5. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
Arie Jonker (Katwijk) 7

In de hoofdklasse B kwam koploper Sparta Nijkerk goed uit de winterstop. Een doelpunt van de naar IJsselmeervogels vertrekkende Bas Mooij was genoeg voor de zege op Hoek. Op vijf punten volgt nog altijd Spakenburg, dat geen kind had aan Geinoord. Mede dankzij drie treffers van Thijs Houwing binnen twaalf minuten werd het 5-0. IJsselmeervogels, met Roy Wesseling voor het eerst als trainer op de bank, kwam bij GVVV niet verder dan 0-0 en staat nu al acht punten achter. Onderin deed Nunspeet met een klinkende 0-3 zege bij Kloetinge goede zaken, ondanks het feit dat men 70 minuten met tien man moest spelen. Bennekom wist door een 1-3 overwinning bij AFC Ajax een sprong te maken naar de veiligere plaatsen, terwijl de nummer voorlaatst Nivo Sparta tegen LRC Leerdam (1-1) niet de broodnodige zege pakte. Kozakken Boys nestelde zich vaster op plaats vier door een eenvoudige 4-1 overwinning op DOVO.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Ruben Wilson (Spakenburg) 10
3. Rudy van Doorn (GVVV) 8
Thijs Houwing (Spakenburg) 8
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 8
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 8
Sam Ysebaert (Hoek) 8

Tot slot de hoofdklasse C, waarin HHC Hardenberg nog altijd op volle toeren draait. Ook in de vijftiende wedstrijd van het seizoen werd niet verloren. ACV werd met 1-3 verslagen, waarbij Michel Steggink twee treffers voor zijn rekening nam. Het roemruchte ACV, in de top tien van de ranglijst aller tijden van het zaterdagvoetbal staand, is nu hekkensluiter. Slechts Be Quick '28, dat met 0-2 bij WHC won, staat met een achterstand van zeven punten op HHC nog enigszins in de buurt van de titelverdediger. Verder lijkt het in C vooral onderin spannend te worden. In dat opzicht deden Oranje Nassau (1-2 bij Excelsior '31) en PKC '83 (4-2 tegen ONS Sneek) goede zaken. ONS Sneek staat nu twaalfde, erg laag voor de kampioen van 2006. Go Ahead Kampen dankte goalgetter Jurrian Zandbergen maar weer eens. Zijn 1-0 in de vierde minuut bleek genoeg voor de winst op Staphorst.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 14
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 13
3. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
John Stegeman (WHC) 9
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 8
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 8
Erwin Looms (Excelsior '31) 8
Paul Smid (Staphorst) 8

Submitter:  Bron: FOK! sport