Speculaties rond vertrek Alonso

Eventuele transfers van Formule 1-coureurs staan al een tijdje in de koelkast vanwege de ontwikkelingen rondom Fernando Alonso. Door de interne conflicten tussen McLaren Mercedes en Alonso is het niet ondenkbaar dat Alonso gaat vertrekken na dit seizoen.

Er lijken genoeg teams te zijn die de Spaanse coureur graag willen inlijven en daarom nog wachten om hun huidige coureurs te bevestigen. Na de Belgische Grand Prix wist de Duitse krant Bild te vertellen dat advocaten van McLaren bezig zijn om het contract van Alonso vroegtijdig te beëindigen. Ook door het commentaar van McLaren zelf lijkt een vertrek waarschijnlijk. Mercedes CEO Norbert Haug tijdens de afgelopen Grand Prix: "Als een rijder niet wil blijven, dan moeten we daarover praten. Maar het is op dit moment niet goed om het erover te hebben, onze beide rijders zijn nog bezig in een gevecht om het kampioenschap."

Tijdens de persconferentie in Spa-Francorchamps vertelde teambaas Ron Dennis dat hij het team dichter bij elkaar wilde brengen na het huidige seizoen. "Onderdeel van dat plan is om onenigheden uit het team te halen. De contracten met beide coureurs staan niet ter discussie. Wij focussen ons nu op de laatste races van dit seizoen. Na afloop zal het juiste moment aanbreken om over contracten te praten, al is daar op dit moment totaal geen behoefte aan."