Uitslagen Italië speelronde 13

In Italië werd dit weekend de dertiende speelronde in de Serie A gespeeld. Internazionale won van Palermo en vergroot daarmee de voorsprong in de Serie A. Ook stadsgenoot AC Milan won weer eens. De nieuwe nummer twee AS Roma won ook. Reginna blijft de rode lantaarndrager met slechts één puntje.

AS Roma gemakkelijk langs Sampdoria

Opnieuw was Francesco Totti de beste man van AS Roma. Mede door twee doelpunten en een assist van de Italiaans international wonnen de Giallorossi met 2-4 van Sampdoria. Totti maakte na dertien minuten gespeeld te hebben het eerste doelpunt en zorgde ook voor het vierde doelpunt in het tweede bedrijf.

Nadat Totti Roma op voorsprong zette duurde het maar een minuut totdat Sampdoria weer langszij kwam door een doelpunt van Sergio Volpi. Nog voor rust beslisten Simone Perrotta en Christian Pannuci, op aangeven van Totti, de wedstrijd definitief door de 1-2 en 1-3 op het scorebord te zetten. Nogmaals Totti, die op fabelachtige wijze vanaf de achterlijn de bal achter doelman Berti werkte, zorgde voor een 1-4 stand. In blessuretijd wist Flachi nog een eretreffer te maken: 2-4.

AC Milan wint weer eens

De druk op coach Carlo Ancelotti werd na elke wedstrijd van AC Milan groter en groter. Milan wist maar geen punten te pakken in de Serie A maar tegen Messina bleven de drie punten in San Siro. Door een doelpunt van veteraan Paolo Maldini in de dertiende minuut won AC Milan eindelijk weer eens. Uitblinker aan de kant van de Rossoneri was Kaka. De Braziliaanse middenvelder speelde een uitstekende partij maar wist niet tot score te komen.

Milan kreeg kansen te over om verder uit te lopen maar onder meer Pirlo en Kaka wisten geen doel te treffen. In de tweede waren Inzaghi en wederom Kaka, zijn schot spatte uiteen op de kruising, ongelukkig. Maldini wist zijn tweede ook niet te maken waardoor de 1-0 stand tot het einde op het bord bleef staan.