Ook Inter Milaan nu genoemd in afluisterschandaal

Giuliano Tavaroli, de hoofdverdachte in het Italiaanse afluisterschandaal, heeft nu ook Inter Milaan beschuldigd van afluisterpraktijken. Tavaroli zou van Inter de opdracht hebben gekregen om scheidsrechter Massimo De Santis te bespioneren. Inter bleef tot nu toe buiten schot in het schandaal. Morgen moet Inter-voorzitter Moratti zich echter verantwoorden bij de Italiaanse bond.

Giuliano Tavaroli was verantwoordelijk voor de veiligheidssystemen bij Telecom Italia. Hij zou aan het hoofd staan van een illegaal afluisternetwerk. In 2003 zou hij van Inter Milaan de opdracht hebben gekregen scheidrechter De Santis af te luisteren. "De operatie werd gefinancierd door de leiding van Inter Milaan en ze werd gedeeltelijk geleid door Tavaroli", vertelde Tavaroli's advocaat, Massimo Dinoia.

Internazionale bleef in het grootscheepse corruptieschandaal in het Italiaanse voetbal tot nu toe buiten schot. De grootmacht uit Milaan kreeg zelfs de landstitels toegewezen die Juventus de afgelopen twee seizoenen behaalde.