Spaanse bond daagt FIFA voor rechter

De Spaanse voetballiga LFP gaat het gevecht met de wereldvoetbalbond FIFA aan. Woensdag besloot de LFP om de onlangs afgelaste wedstrijd Sevilla-Barcelona toch op zondag 14 mei te plannen en de laatste competitieronde met een week te verplaatsen naar 20 mei.

"We hebben deze beslissing genomen om de puurheid van onze competitie veilig te stellen," aldus een verklaring van de Spaanse voetballiga. "Morgen (donderdag) zullen we de regels van de FIFA aanvechten in een rechtbank in Zürich."

Eerder had de FIFA bepaald dat alle Europese competities op 15 mei afgelopen moeten zijn zodat alle internationals, die aan het WK in Duitsland deelnemen, beschikbaar zijn voor hun nationale ploegen.

De Spaanse bond (RFEF) had voorgesteld het duel Sevilla-Barcelona naar 20 mei te verplaatsen maar daar waren de clubs het niet eens mee. Het gevolg zou namelijk zijn dat Barça zonder twaalf internationals zou moeten aantreden tegen Sevilla, dat nog strijdt om kwalificatie voor Europees voetbal.

Tegen deze competitievervalsing protesteert de LFP, die vindt dat de wedstrijd moet worden gespeeld vóór de laatste competitieronde.