Bridgestone goed voorbereid naar Bahrein

Bridgestone neemt twaalfhonderd banden mee naar Bahrein om hun tiende Formule 1 jaar te beginnen. Afgelopen winter is er veel getest met de banden door de teams van Ferrari, Williams, Midland, Toyota en Super Aguri.

Hiroshi Yasukawa, directeur Motorsport: "Het waren drukke en spannende maanden voor Bridgestone. We hebben de band met onze huidige partners versterkt en nieuwe partners gekregen. De technische staf en het ondersteunend personeel van Bridgestone hebben de hele winter ontzettend hard gewerkt met onze vijf teams om de nieuwe uitdagingen aan te kunnen. Het is onze tiende seizoen in de Formule 1."

Technisch manager Hisao Suganuma over Bahrein: "Al onze teams zullen profiteren van het feit dat Ferrari tijdens de winter ook in Bahrein getest heeft. Het circuit van Sakhir heeft lange rechte stukken, een paar krappe bochten en een relatief glad oppervlak. Het is een veeleisende baan en de rijders moeten letten op hoe ze met de banden omgaan in het nieuwe kwalificatiesysteem. Omdat de Bahreinse race nu eerder in het jaar wordt verreden, zullen de temperaturen minder hoog zijn. Toch kan de temperatuur van het asfalt nog oplopen tot ongeveer veertig graden Celsius."