Uitslagen FA Cup returns

De terugwedstrijden van de FA Cup duels die vorige week in een gelijkspel uitmondden, zijn gespeeld. Onder anderen Manchester United en Middlesbrough slaagden er voorheen niet in te winnen van hun tegenstanders.

De mannen uit Manchester hadden vandaag beduidend minder moeite met Burton Albion. Op Old Trafford slachtte ManU B het Conference team af. Het werd uiteindelijk 5-0, met doelpunten van Louis Saha, Guiseppe Rossi (2x), Kieran Richardson en Ryan Giggs.

Middlesbrough kende een soortgelijk vervolg. Waar het tegen Arsenal afgelopen weekend nog werd afgemaakt met 7-0, kwam het tegen Conference North club Nuneaton Borough na iets meer dan een uur met 5-0 voor. Gez Murphy maakte er vervolgens nog twee, en besloot de eindestand op 5-2. Voor Boro scoorden Chris Riggott, Yakubu Aiyegbeni (2x), Stuart Parnaby en Mark Viduka.

Everton, dat op Goodison Park nog altijd een flinke kluif had aan Millwall, wist ook de volgende ronde te bereiken. Pas na 73 minuten brak Tim Cahill vrij en rondde koel af. Everton was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verdedigend hoefde Millwall niet onder te doen voor de Premier League club.

Wigan Athletic, dat thuis niet wist te winnen van Leeds United, moest nu dan de klus afmaken. Driemaal kwam Wigan op voorsprong, driemaal werd er een gelijkmaker binnengeschoten. Uiteindelijk kwamen er zelfs strafschoppen aan te pas. Wigan bleef het koelst, en won de serie met 4-2.

Birmingham City, dat uit niet wist te scoren tegen Torquay United, kreeg dat ook thuis niet voor elkaar. Althans, het eerste uur niet, daarna gingen de remmen los. Met een spervuur op het goal van Torquay wist City uiteindelijk tweemaal doeltreffend te zijn. Jiri Jarosík en Mikael Forssell maakten de goals.

De enige Premiership club die het uiteindelijk niet wist te halen was West Bromwich Albion. Uit bij Reading werd het verslagen na verlenging. Richard Chaplow maakte het nog 0-2, maar Leroy Lita bracht het weer op 2-2. Diezelfde Lita maakte in de verlenging zijn derde en dus de winnende.

Uitslagen
Manchester United - Burton Albion 5-0
Middlesbrough - Nuneaton Borough 5-2
Everton - Millwall 1-0
Leeds United - Wigan Athletic* 3-3
Birmingham City - Torquay United 2-0
Reading - West Bromwich Albion 3-2 NV
Chester City - Cheltenham Town 0-1
Tamworth - Stoke City* 1-1
Walsall - Barnsley 2-0

* = wint na strafschoppen
NV = wint na verlenging