Alonso belooft te strijden

Fernando Alonso ontkent het seizoen op zeker uit te rijden. Hij zegt gewoon te blijven strijden voor de winst in races.

Van de neutrale autosportfans krijgen Renault en Alonso kritiek dat ze niet meer echt voor de winst vechten, maar op zeker spelen. Vanwege de grote voorsprong van Alonso in het kampioenschap hoeft hij Kimi Räikkönen in de races niet meer te verslaan en de echte strijd om het kampioenschap wordt volgens sommigen meer op de rekenmachine gevoerd dan op het circuit.

Alonso pareert die kritiek nu. Hij zegt dat hij niets liever zou doen dan om de racewinst te strijden, maar dat de auto daar afgelopen weekend niet goed genoeg voor was. Op Spa-Francorchamps had hij veel last van onbalans in de snellere bochten.

Motorman Denis Chevrier van Renault kan die onbalans wel verklaren: "We hadden gekozen voor een set-up voor droge condities. We namen een strategisch besluit om te zorgen dat de auto snel was in de eerste sector, waar de meeste inhaalmogelijkheden op het circuit liggen. Andere mensen hadden een ander compromis gekozen, wat je kon zien aan de snelheden op het rechte stuk in de kwalificatie. Als het circuit 15 tot 20 minuten eerder was opgedroogd, had het nog wel eens erg interessant kunnen worden."