20GB PlayStation 3 gecanceld?

Bij de Amerikaanse gameswebsite Gamedrift was men benieuwd waarom men in de schappen van winkels in de VS nooit meer de 20GB versie van de PlayStation 3 tegenkwam. Daarom ging men op onderzoek uit om te kijken of deze versie uberhaupt nog wel gemaakt werd. Na wat rondbellen kwam men er achter dat één van de grotere elektronica-ketens in de Verenigde Staten de 20GB versie van de PS3 in de computer had staan als "discontinued", hetgeen wil zeggen dat het niet meer gemaakt wordt.

Omdat de schrijver al ervaring had met winkels en wel eerder had meegemaakt dat iets onterecht te boek kwam staan als zijnde discontinued belde hij naar de volgende winkel op zijn lijstje. Daar krijg hij te horen dat ze sinds de lancering van de console geen 20GB versie meer gezien hadden. Met deze informatie dook de schrijver het web op en probeerde daar winkels te zoeken die de 20GB versie nog verkochten, iets waar hij niet in wist te slagen.

Uiteindelijk besloot hij Sony op te bellen en daar krijg hij natuurlijk allereerst te horen dat de 20GB versie gewoon uitverkocht zou zijn. Na wat aandringen en argumenteren tegen een gewone niet leverbaar situatie werd het stil aan de andere kant van de lijn. Maar uiteindelijk herhaalde Sony de eerdere statement van dat de spelcomputer gewoon nog niet leverbaar was.

Wellicht het beste argument voor het aannemen dat de 20GB versie niet voortgezet wordt is het feit dat bij de lancering in Europa, eind deze maand, alleen de 60GB versie van de partij zal zijn. Iets definitiefs over de status van de 20GB versie in de Verenigde Staten valt er echter nog niet te zeggen.


Is het spel uit voor deze chroomloze PS3 versie?