"Einde nog niet in zicht voor de Phantom"

De directeur van Infinium Labs, Timothy Roberts, heeft in een interview met de Tampa Bay Business Journal aangegeven dat het einde voor hun console nog lang niet in zicht is.

Dit is vrij opmerkelijk aangezien ze al eerder aangaven dat ze door financiële problemen de launch naar kwartaal 2 van 2005 zouden schuiven. De directie heeft verklaard dat de console nu waarschijnlijk rond eind 2005 uit zal komen. Of dit gebeurt is echter nog de vraag, ze hebben in het totaal nog een ruime 12 miljoen dollar nodig voor de productie en marketing van 10.000 consoles. Hierbij hebben ze tot september 2004 al een verlies van ongeveer 20 miljoen dollar gemaakt en ze schijnen nog maar 21000 dollar op de bank te hebben staan.

Ook in de pers komt Infinium Labs er niet echt goed vanaf. Naast beschuldigingen over de integriteit van de directie wordt ook de financiële positie erg bekritiseerd. Deze vorm van journalistiek wordt door Roberts bestempeld als "yellow journalism". Hij heeft er het volgende over te zeggen:

"[...]But for every naysayer we have there are 10 positive supporters. The problem is they aren't going to spend their days making positive Internet postings about us all day."

Ook blijft Infinium Labs volhouden dat ze tijdens de Media's Embedded Systems Conference in San Francisco op de Microsoft booth zullen staan doordat hun systeem (waar op dit moment nog maar 25 tastbare modellen van bestaan) van Microsoft Windows XP gebruikt maakt. Deze conferentie zal van 6 tot 10 maart open zijn, en tegelijkertijd met de Game Developers Conference welke ook in San Francisco zal plaatsvinden.



De Phantom