Bourdais moet ander werk zoeken

Scuderia Toro Rosso heeft vanochtend bekendgemaakt dat Sebastien Bourdais afgelopen zondag in Duitsland zijn laatste race voor het team heeft gereden. Al eerder waren er geruchten over zijn mogelijke ontslag.

"De samenwerking met Sebastien, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij ons team, heeft niet aan onze verwachtingen voldaan. We hebben daarom besloten om hem voor de volgende race in Hongarije te vervangen", aldus teambaas Franz Tost.

Vorig jaar scoorde Bourdais nog punten bij zijn eerste race. Hij kwam in Australië als zevende over de streep, net als op het circuit van Spa later in het seizoen. Dit jaar kwam hij nog niet verder dan twee achtste plaatsen in Australië en Monaco. Hij werd echter regelmatig verslagen door teamgenoot Sebastien Buemi.

Officieel is nog niet bekend wie Bourdais zal gaan vervangen, maar verwacht wordt dat dit Jaime Alguersuari zal zijn. De Spanjaard, die vandaag een aërodynamische test voor het team uitvoert op het circuit van Vairano in Italië, zou daarmee de jongste coureur in de Formule 1 ooit worden.

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.