Van Gelder betrapt op cocaïne

Yuri van Gelder is betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit heeft hij vandaag bekend gemaakt. De turner uit Waalwijk werd positief getest tijdens het NK turnen, dat drie weken geleden in Rotterdam werd gehouden.

Van Gelder heeft inmiddels toegegeven drie dagen voor aanvang van het Nederlands kampioenschap coke te hebben gebruikt. Daarnaast had hij zijn overtreding al bij de dopingautoriteit gemeld. De kans is groot dat de Lord of the Rings voor twee jaar geschorst zal worden. Bovendien zal de Brabander geen contra-expertise aanvragen.

De ringenspecialist noemde zichzelf in een verklaring "oerstom" en spreekt daarnaast van "een misstap waar ik veel spijt van heb". Van Gelder zou al langere tijd gebruik maken van cocaïne. "Om me lekkerder te voelen. Op feesten was het steeds meer een gewoonte geworden," lichtte hij toe. De turner zal in elk geval op zoek gaan naar professionele hulp. Op die manier hoopt hij van zijn probleem af te komen.

Van Gelder loopt ook nog het risico om bij Defensie ontslagen te worden. Daar maakt hij namelijk deel uit van de Topsport-selectie. Wat er ook zal gebeuren, de Waalwijker zal niet stoppen met turnen.

Update 17:15 uur:

Een woordvoerder van Defensie heeft laten weten dat Yuri van Gelder zijn ontslag zal krijgen. "Formeel wordt hij eerst geschorst, volgt er een onderzoek en pas daarna ontslag. Maar het is wel duidelijk. Als Jan Soldaat harddrugs gebruikt of in bezit heeft, wordt hij ook ontslagen. Het zou krom zijn als we voor Yuri een uitzondering zouden maken. Yuri is militair en daar wordt hij op afgerekend."

Met dank aan bob_de_sloper, koetjiekoetjie en Sanderrr voor de submit.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.