Elektrische auto levert veel voordeel op

Het kabinet gaat fors investeren om de elektrische auto veel aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een plan om van Nederland dé internationale proeftuin voor elektrische auto's te maken. Eigenaren van een elektrische auto hoeven geen aanschaf- en wegenbelasting te betalen.

Bedrijven krijgen ongeveer 8.000 euro aan belastingvoordelen en subsidies. Die voordelen lopen door tot 2018. Ook krijgen elektrische auto's de laagste kilometerheffing. Verder komt er een fiscaal voordeel van 20 procent op investeringen in oplaadpunten voor de batterijen van de auto's.

Ook komt het kabinet met 65 miljoen euro over de brug om betere batterijen te ontwikkelen. Zo hoopt minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat dat er in 2020 meer dan 200.000 elektische auto's rondrijden.

Elektische auto's worden als het vervoermiddel van de toekomst gezien, omdat deze zuinig, stil en milieuvriendelijk zijn. Zo kan er voor ongeveer 10 euro aan stroom 500 kilometer worden gereden en kan er thuis worden opgeladen.

Model S van Tesla Motors, een van de pioniers van elektrische auto's