Aanklacht na extreme tatoeage

In plaats van de gevraagde drie tatoeages, kreeg de 18-jarige Kimberley Vlaeminck uit het Belgische Kortrijk eergisteren maar liefst 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd. Ze heeft een aanklacht ingediend tegen de tatoeëerder.

Kimberley is in shock. "Zie me hier nu zitten: ik ben lelijk. Zelfs verminkt! Zo durf ik alleszins niet te gaan werken. Ik heb dit niet gewild. Echt niet," zucht ze. Samen met haar vader Diego, haar zus en haar vriend bracht ze eergisteren een bezoek aan Tatoo Box in Kortrijk. "Ik heb altijd gekleurde puntjes naast mijn linkeroog gewild. Mijn vader wilde die betalen. Omdat iedereen in onze familie toch een tatoeage heeft."

Toen Kimberley eenmaal in de tatoeagestoel zat, gingen haar familie en vriend in de stad een ijsje halen. De tatoeëerder had Kimberley al overgehaald om in plaats van puntjes voor sterretjes te gaan. "Die man had een tekening gemaakt met meerdere sterren. Ik had hem gezegd dat ik er maar drie moest hebben. Maar hij bleef maar bezig. Zeker drie keer heb ik hem gevraagd om te stoppen. Maar hij zei telkens dat hij nog een klein beetje werk had met inkleuren. En plots vroeg hij of hij de laatste twee grote sterren ook moest inkleuren. Ik viel uit de lucht, wist niet over welke grote sterren hij het had. En net op dat moment kwam mijn vader terug binnen."

Haar vader was 'not amused' toen hij het resultaat zag. Ook Kimberley zelf schrok ervan. "Ik denk dat ik tijdens de hele sessie even ingedut moet zijn. Ik was die ochtend dan ook al om 5 uur gaan werken", aldus Kimberley Vlaeminck.

De communicatie met de tatoeëerder was een probleem. De man sprak enkel Frans, een taal die Kimberley niet machtig is. De man, een 37-jarige uitgeweken Parijzenaar, verklaart dat Kimberley wel om de sterren heeft gevraagd. "Slapen als je in je gezicht getatoeëerd wordt, is onmogelijk," zo wuift hij het argument van Kimberley weg. "Het doet te veel pijn. Dit is een heel vreemd verhaal. Dat meisje heeft die sterren gevraagd. En ik heb ze haar gegeven. Punt aan de lijn. Ze was er overigens aanvankelijk ook héél blij mee. Alleen: dat veranderde toen ze haar vader zag."

Een woordvoerder van justitie wil eerst de uitkomst van het onderzoek afwachten. "Als die man inderdaad opzettelijk méér sterretjes dan gevraagd op haar gezicht zette, dan valt dat onder opzettelijke slagen en verwondingen. Maar misschien gaat het om een communicatiestoornis of veranderde het meisje van mening toen haar familie het resultaat afkeurde."

De tatoeëerder stelt dat hij niet fout zit. Toch wil hij het meisje tegemoet komen, omdat ze ontevreden is. "Omdat ze zo ontevreden is, moet ze van mij maar 50 euro betalen. Dat is de kostprijs voor vier sterren." Een laserbehandeling wil hij niet vergoeden. Zelf kan hij deze ook niet aanbieden, omdat hij de apparatuur niet heeft.

Kimberley durft niet meer over straat te gaan. Ze hoopt dat de hele affaire zo snel mogelijk achter de rug is. "Die sterren moéten weg. Hoe sneller, hoe liever. Want iedereen die me ziet, zegt het: zo kun je niet gaan werken. Ik durf zó niet naar buiten. Omdat ik te lelijk ben."

Met dank aan Kruitdampje, YoWilly, luciferhout en Lovechild voor de submit.

Zie ook het topic op ons forum en het item op onze weblog over dit onderwerp.