Crisis in CDA Rotterdam lijkt bezworen

De politieke brand in het Rotterdamse gemeentebestuur lijkt geblust. CDA-fractievoorzitter Karen Duys heeft vandaag tijdens de gemeenteraadsvergadering kort het vertrouwen uitgesproken in haar eigen wethouder Leonard Geluk (Onderwijs, Jeugd en Gezin).

‘Omdat de wethouder zijn spijt over de ontstane situatie heeft betuigd, is de fractie van mening dat zij nu eerst het gesprek moet aangaan en zal zich tot de uitkomst daarvan duidelijk is van commentaar over deze kwestie onthouden’, staat in een korte verklaring die Duys aan het begin van de vergadering heeft voorgedragen. De fractie zegde vorige week het vertrouwen in de wethouder op.

Ze stelde dat de kwestie een interne partijaangelegenheid is. Tijdens een ledenvergadering werd besloten een commissie van wijzen in te stellen om de geschillen tussen Geluk en Duys uit de wereld te helpen.

Volgens de CDA-fractie deelde Geluk in enkele belangrijke debatten de lijn van de fractie niet. Verder constateert de fractie vorige week dat de 38-jarige wethouder 'daarnaast een eigen koers vaart die niet in overeenstemming is met de politieke visie van het CDA op samenleving, jeugd- en gezinsbeleid in Rotterdam.'

Crisis in CDA Rotterdam lijkt bezworen  (foto: DAG)