13-jarige schiet broertje dood

In South-Carolina heeft een tiener het geweer van zijn vader gebruikt om zijn broertje (10) te vermoorden. De broers kregen tijdens een film ruzie over wie er op het bed mocht zitten.

Het duo besloot in een slaapkamer film te gaan kijken, omdat school niet doorging vanwege hevige sneeuwval. De 15-jarige zus en het 8-jarige broertje van de jongens bleven ook thuis. De ouders van de kinderen waren wel even de deur uitgegaan om boodschappen te doen. De heer des huizes was voor zijn bezoek aan de supermarkt alleen één ding vergeten op te ruimen; zijn geweer. Het wapen stond geladen tegen de muur in de slaapkamer.

De jongens kregen ruzie over wie er op het bed mocht zitten. De ruzie liep hoog op, dus besloot hun zus zich ermee te bemoeien. Toen de jongens weer rustig waren, verliet het 15-jarige meisje de slaapkamer. De oudste broer besloot het hier niet bij te laten en pakte het geladen geweer van zijn vader. Vervolgens schoot hij zijn 10-jarige broertje in het gezicht. Het jongetje overleed kort daarna in het ziekenhuis.

De 13-jarige jongen is gistermiddag aangeklaagd voor doodslag. De vader is aangeklaagd wegens nalatigheid. Hij verklaart dat hij het wapen had klaargezet om wilde honden af te kunnen schieten. De dieren zouden voor overlast zorgen in de buurt.