ME voert charge uit bij demonstratie in Maastricht

Politie te paard en leden van de Mobiele Eenheid (ME) hebben vanmiddag een charge uitgevoerd tegen extreemlinkse demonstranten. Deze protesteerden tegen een optocht die vandaag door extreemrechtse groeperingen in Maastricht wordt gehouden.

De tegendemonstranten hebben een politieauto vernield. Ze werden met wapenstokken teruggedrongen toen ze via een brug de Maas wilden oversteken naar de plek waar de rechtsextremisten aan het demonstreren waren.

Ongeveer driehonderd leden van de voornamelijk uit Vlaanderen afkomstige rechts-radicale organisatie Voorpost demonstreren in Maastricht tegen het Maastrichtse coffeeshopbeleid. Ze zijn tegen drugsgebruik. Een naar schatting even grote groep linkse tegendemonstranten protesteerde tegen de in hun ogen fascistische Voorpost. De politie zorgde ervoor dat de Maas een natuurlijke barrière bleef tussen beide groepen.

Volgens het Limburgse SP-statenlid Peter Visser, die met de linkse demonstranten meeliep, hadden zich MVV-supporters onder de antifascisten gemengd. Deze hooligans zochten bij de brug over de Maas de confrontatie met de politie, wat tot de charges leidde, aldus Visser. De politie kon daarover nog niets zeggen.De politie heeft enkele arrestaties verricht, liet zij vanmiddag weten.

Bekijk hier een fotoreportage van de demonstraties!


ME voert charge uit bij demonstratie in Maastricht  (foto: DAG)