World of Warcraft verslavender dan coke

Het populaire computerspel World of Warcraft (WoW) is ‘meer verslavend dan cocaïne.’ Dat zeggen Zweedse experts in de Engelse krant The Sun. Eerder deze maand viel een 15-jarige Zweedse tiener met stuiptrekkingen op de grond, nadat hij 24 uur achtereen de game had gespeeld.

In een rapport dat de Zweedse therapeuten schreven over de gevolgen van de verslavende spellen wordt de onlinegame WoW omschreven als ‘het meest gevaarlijke computerspel op de markt.’ Volgens auteur Sven Rollenhagen is ‘World of Warcraft de cocaïne van de computerwereld. Sommige mensen kunnen zich er niet vanaf houden en spelen totdat ze neervallen.’

Het spel van Blizzard Entertainment heeft wereldwijd 11 miljoen spelers. De gamers zitten in een online-wereld waar zij rondlopen als een magiër of een jager. De speler moet wapens en andere items verzamelen om het spelkarakter sterker te maken. De regel hierbij is: des te meer tijd je in deze game steekt, des te meer kans je hebt om betere wapens te vinden.

De Engelse psychiater Richard Graham zegt in The Sun: ‘Sommige van mijn cliënten spelen dit soort spellen 14 tot 16 uur achter elkaar op één dag en letten daarbij niet op hun lichamelijke behoeften.’ Deze groep zit volgens Graham echt in de gevarenzone.


'World of Warcraft is verslavender dan cocaïne'  (foto: DAG)