Lichamen slachtoffers vliegtuigcrash geborgen

Alle negen lichamen van de mensen die om het leven kwamen door de vliegtuigcrash op Schiphol zijn geborgen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer, zojuist gezegd tijdens een derde persconferentie. Zo'n 750 hulpverleners zijn vandaag actief geweest bij de plek waar een vliegtuig van Turkish Airlines even na half elf neerstortte.

De identiteit van de doden is nog niet bekend. De politie wil zorgvuldig checken om wie het gaat door passagierslijsten te analyseren en in verschillende ziekenhuizen te kijken wie waar is. "Zorgvuldigheid staat voorop", zo zei Weterings. Waarschijnlijk is er pas morgen duidelijkheid over de doden.

Inmiddels is iedereen dus uit het vliegtuig, ook de bemanning die nog in de cockpit moest blijven vanwege het onderzoek. Op dit moment worden ook familieleden op de hoogte gebracht. Daarnaast zijn er familieleden vanuit Turkije onderweg naar Nederland. Eerder vanmiddag arriveerde er al een reguliere vlucht van Turkije naar Schiphol waarin naast zanger Henk Westbroek ook enkele familieleden zaten.

Alle passagiers van wie de vlucht moest worden geannuleerd vanwege de vliegtuigcrash, kunnen vandaag nog doorreizen naar hun bestemming. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol gemeld. De Polderbaan blijft voorlopig nog dicht. Vliegtuigen moeten landen en opstijgen vanaf andere banen. Het vliegtuigwrak blijft nog zo'n drie dagen liggen.


Familie van slachtoffers  (foto: ANP)