Twitter krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen

Microblogsite Twitter heeft een kapitaalinjectie gekregen van 35 miljoen dollar (ongeveer 27,5 miljoen euro). Het geld komt van de investeringsfondsen International Venture Partners en Benchmark. Peter Fenton van Benchmark zal tevens toetreden tot de directie van Twitter, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog.

"Wij waren niet actief op zoek naar meer geld," schrijft mede-oprichter Biz Stone. "Maar dit zeer aantrekkelijke aanbod geeft ons de unieke gelegenheid om Twitter sterker te maken." En met sterker wordt bedoeld dat het gratis Twitter geld moet gaan verdienen.

Twitter is een kruising tussen een chatdienst, een openbare sms-website en een blog. Als gebruiker geef je via je computer of mobiele telefoon publiekelijk antwoord op de vraag die Twitter je stelt: wat ben je aan het doen? Het antwoord (de 'Tweet') mag maximaal 140 tekens bevatten.

Twitter telt 29 medewerkers en heeft naar eigen zeggen zes miljoen gebruikers, een stijging van 900 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Eind januari maakte Twitter ook al een rondje langs mogelijke investeerders, waarbij de eigenaren het bedrijf zelf waardeerden op een slordige 250 miljoen dollar. Naar verluidt zouden er enkele tientallen miljoenen opgehaald zijn.


Twitter krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen  (foto: DAG)