Brute overval schokt Anderlecht

Bij een grote brand in een café in Anderlecht zijn vannacht 26 gewonden gevallen, van wie er nog vijf in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Waarschijnlijk is de brand aangestoken door overvallers die boos waren over een te kleine buit. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. Alle slachtoffers vielen in de appartementen boven het café in de Liverpoolstraat.

Even na sluitingstijd vielen vier gemaskerde en gewapende mannen de kroeg binnen. Twee van hen haalden de dagopbrengst uit de kassa, terwijl de overgebleven overvallers de portefeuilles van de drie nog aanwezige klanten opeisten. De buit was volgens de daders echter zó klein dat ze woedend schreeuwden dat ze het pand in lichterlaaie zouden zetten.

Alle klanten en het personeel werden aan de achterkant van het gebouw samengedreven waar ze moesten blijven wachten. Toen de overvallers het pand opnieuw betraden, wisten de gijzelaars via een hek te ontkomen. Vlak daarop brak er een hevige brand uit die het gebouw en de drie bovenste verdiepingen binnen een paar uur compleet verwoestte.

Veel van de 26 gewonden hadden rook ingeademd en werden door medisch personeel onderzocht. Vier mensen liepen koolstofmonoxidevergiftiging op en raakten bewusteloos. Zij liggen in een ziekenhuis in Aalst en verkeren nog in levensgevaar. Onder de gewonden bevinden zich ook een moeder en haar tienjarige zoontje. Beiden hebben zware brandwonden opgelopen. Het kind ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis van Brussel. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.


Brute overval schokt Anderlecht  (foto: DAG)