Bloederige afdruk vermoorde vrouw onverwijderbaar

Ondanks heel veel boenen, poetsen en schrobben, krijgt het Openbaar Ministerie (OM) het maar niet voor elkaar om een bloederige handafdruk van een vermoorde studente van een deur te verwijderen. Begin november vorig jaar werd studente Suzanne Martens dood aangetroffen in haar huisje aan de Groninger Goeman Borgesiuslaan.

Na uitvoerig onderzoek door de recherche is de studentenkamer inmiddels weer vrijgegeven aan de verhuurder. Ondanks de hoge woningnood onder studenten, is het nog maar de vraag of er binnenkort een nieuwe bewoner komt. De bloederige handafdruk van de 25-jarige studente is namelijk nog steeds duidelijk op de achterdeur zichtbaar. "We hebben het wel geprobeerd, maar we krijgen hem er niet af", bekent het OM.

Voor het onderzoek is er een chemische stof op de achterdeur gespoten om bloedsporen op te sporen. Nu zorgt dit goedje er echter voor dat het onmogelijk blijkt de lugubere afdruk van de deur te verwijderen. "Het is nu aan de woningcorporatie om er iets aan te doen", vindt een politiewoordvoerder. De woningbouwvereniging heeft al een schoonmaakbedrijf aan het werk gezet, maar ook zij slaagden er niet in de hand van de deur te halen.