Grote brand verwoest winkel in Wierden

Een dieren- en outdoorwinkel in Wierden is gisteren getroffen door een zeer grote brand. Het pand is volledig in de as gelegd, zegt een woordvoerder van de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is een onbekend aantal konijnen en vogels in het pand omgekomen.

Rond 09.40 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen duurt naar verwachting nog tot in de middag.

De brand ontstond rond 05.45 uur door nog onbekende oorzaak. De vlammen kwamen aan meerdere kanten uit het gebouw en het dak is grotendeels ingestort. De brandweer heeft een zijmuur neergehaald om de brand beter te kunnen blussen.

Bewoners van tien woningen in de buurt zijn door de brandweer geëvacueerd vanwege de rook. Metingen van de Twentse brandweer hebben volgens de woordvoerder aangetoond dat er geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen in de rook zatten. De windrichting draaide al snel, waardoor de geëvacueerde bewoners terug naar huis mochten.

De brandweer beschouwde het winkelpand met twee verdiepingen van de Welkoop aan de Rijssenseweg al snel als verloren. Alle energie werd daarop gestoken in het beschermen van omliggende gebouwen. Die opzet slaagde, want naastgelegen gebouwen bleven ongedeerd.

Een deel van de provinciale weg N350 die direct langs het brandende gebouw loopt is gesloten. Volgens de brandweerzegsvrouw gaat het om een drukke weg die tijdens de spits veel hinder ondervindt van de sluiting. Rond 10.30 uur is de weg nog steeds dicht, omdat hulpdiensten op de weg staan. Hoe lang de afsluiting nog van kracht blijft is onbekend.