Mens en kangoeroe familie van elkaar

Als we Australische wetenschappers moeten geloven, zijn kangoeroes en mensen verre familie van elkaar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kangoeroe bijna dezelfde genensamenstelling heeft als de mens.

Het onderzoek is uitgevoerd door het ARC Centre of Excellence for Kangaroo Genomics in Canberra. Volgens Jenny Graves, een van de onderzoekers, zijn er maar een paar kleine verschillen tussen de samenstelling van de genen. 'De dieren hebben een beetje meer van dit, en wij hebben een beetje minder van dat, maar het zijn dezelfde genen en vele daarvan zitten in dezelfde volgorde', vertelt zij aan de Britse krant the Daily Mail.

Volgens de onderzoekers hadden de buideldieren en de mens 150 miljoen jaar geleden dezelfde voorvaderen. Ook denken zij dat de kangoeroe oorspronkelijk uit China komt en zich later heeft verspreid in Amerika en Australië.

Drie maanden geleden bleek namelijk uit een Amerikaans onderzoek dat dat de mens 41.000 jaar geleden de prehistorische reuzenkangoeroe (van ongeveer 120 kilo) heeft uitgeroeid.


Foto bij: Mens en kangoeroe familie van elkaar  (foto: DAG)