Poldermoskee opent de deuren in Amsterdam

De Poldermoskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat vanavond officieel open. Dat gebeurt in aanwezigheid van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en de islamitische wetenschapper Tariq Ramadan.

Het gebedshuis richt zich op moslimjongeren met verschillende etnische achtergronden, maar die zijn geboren en getogen in Nederland.

De preken in de moskee zijn in het Nederlands. Vrouwen kunnen bidden in dezelfde zaal als de mannen, maar hebben ook een aparte ruimte. Naast het gebed en preken zijn er lezingen, debatten en loungeavonden met muziek of film. Ook niet-moslims zijn welkom. In het bestuur zit er zelfs een. Het gebedshuis is een initiatief van Mohammed Cheppih.

De moskee heeft al een succesvolle proefperiode achter de rug. Sinds de vastenmaand ramadan van start ging, kwamen er elke avond tientallen tot ruim honderd gelovigen om te bidden. Alleen financieel gaat het nog niet van een leien dakje. Het gebedshuis wil geen geld van buitenlandse financiers, maar is er vooralsnog nauwelijks in geslaagd fondsen in Nederland te werven.

Link: Poldermoskee.nl