Roland Garros: Uitslag herenfinale

Rafael Nadal is er in geslaagd om voor de vierde maal op rij het toernooi van Roland Garros te winnen. De Spanjaard versloeg in de finale de Zwitserse nummer één van de wereld Roger Federer. De setstanden waren 6-1, 6-3 en 6-0.

In de eerste set maakte Nadal meteen korte metten met de ambities van Federer om de op zijn lijst ontbrekende grand slam te winnen. De nummer twee van de wereld speelde vrijwel foutloos, terwijl Federer veel afzwaaiers produceerde. In de tweede game van de partij had de Zwitser nog wel de kans om terug te komen van een break achterstand, maar slaagde daar niet in.

De tweede set kende aanvankelijk een spannender verloop. Federer wist een vroege break ongedaan te maken en even leek de partij te verworden tot de finale die velen voor ogen hadden, maar nadat Nadal op de stand van 3-3 in de set een breakpoint wegwerkte, was het gedaan met de Zwitser. Nadal trok de set eenvoudig naar zich toe met 6-3.

De derde set was eenrichtingsverkeer, waarbij Federer alle hoeken van de baan te zien kreeg. Op 5-0 in deze set benutte Nadal zijn eerste matchpoint en evenaarde zo het record van Björn Borg die tussen 1978 en 1981 vier maal op rij de beste was op het gravel in Parijs.

Borg mocht in Parijs de schaal overhandigen aan Nadal die sprak van een perfecte partij: "Alles klopte vandaag, het was een perfecte partij." Hij richtte het ook het woord tot de verliezend finalist: "Sorry Roger voor deze finale."

Federer was vol lof over Nadal: "Rafael heeft het toernooi net als de afgelopen drie jaar gedomineerd net zoals Borg in zijn dagen." De Zwitser hield wel een goed gevoel over aan het toernooi: "Ik heb hier twee weken goed gespeeld, alleen Nadal was weer veel te sterk."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!