Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 32

Ook dit weekend stond er weer een volledige speelronde op het programma in de Eredivisie. De wedstrijden van vandaag werden overschaduwd door het overlijden van KNVB-voorzitter Jeu Sprengers. Voor iedere wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en er werd met rouwbanden gespeeld. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

SC Heerenveen heeft een zwaarbevochten zege geboekt op Willem II. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam Willem II op voorsprong door een doelpunt van Boutahar. Hij kon vrij eenvoudig uithalen vanaf 16 meter. De Friezen konden hier niet veel tegenover stellen maar slecht verdedigen van Willem II leverde wel twee doelpunten op. Doelman Vermeer veroorzaakte een penalty, die werd benut door Pranjic. Enkele minuten later draaide Beerens de wedstrijd definitief om. Een kopbal van Poepon bracht de spanning terug maar een vrije trap van Sibon besliste de wedstrijd: 2-3.

AZ heeft ook dit weekend weten te winnen. De Alkmaarders kwamen twee keer op achterstand maar uiteindelijk werd VVV-Venlo toch opzij gezet. Na 3 minuten kwam de ploeg uit Venlo al op voorsprong door een doelpunt van Oost, die een prachtige pass van Amrabat goed verwerkte. Na 20 minuten kwam AZ langszij door een doelpunt van Ari. In de tweede helft gingen beide partijen voor de winst. Amrabat scoorde vanaf elf meter maar direct daarna scoorde invaller El Hamdaoui de gelijkmaker voor AZ. Enkele minuten later maakte diezelfde El Hamdaoui het beslissende doelpunt: 2-3.

De landstitel kan PSV bijna niet meer ontgaan. In eigen huis werd Heracles Almelo met 2-0 opzij gezet. De formatie uit Almelo startte goed en leek zelfs op een voorsprong te komen. Een doelpunt van García-García werd echter (onterecht) afgekeurd. Aan de andere kant van het veld was het even later wel raak toen Simons de bal droog in het doel knalde. PSV maakte het zichzelf onnodig moeilijk en Heracles bleef lang in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een vrije trap van Farfán: 2-0. Als de Eindhovenaren volgende week weten te winnen van FC Twente zijn ze definitief de kampioen van het seizoen 2007/2008.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. NEC zette de goede reeks voort en won van Roda JC. FC Twente won van Excelsior en Vitesse boekte een geflatteerde 3-0 zege op Sparta Rotterdam. Ajax won zonder enige moeite van De Graafschap en Feyenoord won in De Kuip van FC Utrecht. NAC Breda won van FC Groningen en kan zich opmaken voor de play-offs.