Drie jaar cel voor groepsverkrachting

Icoon JustitieDe Rotterdamse rechtbank heeft gisteren twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens deelname aan verschillende groepsverkrachtingen van een 21-jarige vrouw uit Den Haag. In mei 2006 nam de 22-jarige vriend van de vrouw haar vanuit een begeleidingsproject, waar ze woont omdat ze labiel en angstig is, mee naar een woning van vrienden in de Paulus Potterstraat in Spangen waar hij vrienden toestond seks met haar te hebben.

Ook de dagen daarop werd ze meerde malen hardhandig verkracht en mishandeld. Politieartsen constateerden diverse verwondingen bij de vrouw: een gescheurde tepel door een afgerukte piercing, blauwe plekken en beschadigingen van het geslachtsorgaan, die bij een verkrachting passen.

De 23-jarige Youssef M. moet 36 maanden de cel in. Tijdens de rechtszaak twee weken terug ontkende hij in alle toonaarden. Een onvindbare Algerijn, die ook meedeed aan het grove seksuele misbruik van de vrouw is bij verstek tot 30 maanden cel veroordeeld. De rechtbank sprak de 22-jarige Rotterdammer Brahim B., die 8 maanden in voorarrest zat, vrij van deelname aan de gangbangs. Wel is bewezen dat hij de vrouw onder meer geschopt heeft.

De strafzaak tegen de lover van de vrouw, die na een avondje chillen seks met haar wilde en ook zijn maten toestond het slachtoffer te misbruiken, volgt later. De man was twee dagen nadat hij de dagvaarding ontving naar het buitenland vertrokken.