'Wolter Kroes pleegt plagiaat'

Wolter Kroes zou zich schuldig maken aan plagiaat. Dat beweert de Brabantse zanger Addie Timmermans althans.

Wolter Kroes, die in een klap onsterfelijk werd met het aanstekelijke 'Ik heb de hele nacht liggen dromen', komt binnenkort met een nieuwe single op de proppen, getiteld 'Ik kom terug'. Timmermans beweert nu dat hij dit nummer al twee keer eerder heeft uitgebracht. Eerst in 2004, en vorig jaar bracht Timmermans opnieuw dit nummer uit.

Jatwerk van Kroes dus, vindt Addie. Hij betreurt het feit dat Wolter Kroes met "een platenmaatschappij en de beste producers en tekstschrijvers van het land" niet zelf iets kan bedenken.

Wolter Kroes is zich van geen kwaad bewust. Tegen RTL Boulevard verklaarde de sympathieke zanger nog nooit van Timmermans' versie te hebben gehoord. En daarbij, zo verklaart Kroes, "is het maken van covers gewoon toegestaan".

Addies manager heeft laten weten dat er inderdaad niets mis is met het coveren van andermans meesterwerk. "Maar de collegialiteit in het vak is ver te zoeken in dit verhaal. Vooral omdat het nummer nog geen half jaar geleden door Addie zelf opnieuw is uitgebracht."


Timmermans' versie van 'Ik kom terug'.