Man heeft al elf maanden de hik

Icoon BizarEen 24-jarige Amerikaan heeft al elf maanden constant de hik. De man heeft al van alles geprobeerd om van de hik af te komen, zoals adem inhouden, voorover een glas water leegdrinken, schrikken, maar niets heeft gewerkt.

De man heeft sinds februari last van de hik. Hij heeft al enige medische scans ondergaan, maar de dokters staan voor een raadsel. Hij heeft zelfs in een 'zuurstofkamer' gelegen, waar hij een metalen tank met zuurstofmasker kreeg. Ook dit bood geen uitkomst.

Doktoren hebben hem naar een psycholoog gestuurd. Die denken dat zijn lichaam 'gewend is geraakt' aan de mysterieuze hik. De man is nu ten einde raad. Hij hoopt dat mensen hem tips kunnen geven om van zijn hik af te komen.

De man verdient zijn geld als zanger en heeft het hele jaar nog niet opgetreden, vanwege zijn hik. Soms heeft hij zelfs heftige hikaanvallen, en kan hij niet normaal eten, ademhalen of slapen.

De langstdurende hik ooit staat op naam van de Amerikaan Charles Osborne. Hij heeft maar liefst 68 jaar lang de hik gehad, van 1922 tot 1990.