Kopstuk al-Qaeda ontkent vermoorden Bhutto

Icoon TerrorismeDe met al-Qaeda verbonden militante Pakistaanse moslimleider Baitullah Mehsud was niet betrokken bij de moord op ex-premier Benazir Bhutto. Dat liet zijn woordvoerder vandaag weten.

De zegsman van Mehsud stelde dat de stammen van militante moslims in Pakistan geen aanvallen op vrouwen uitvoeren. De zegsman repte van een samenzwering van de Pakistaanse regering, het leger en de inlichtingendiensten.

Het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet gisteren weten dat Mehsud achter de aanslag op Bhutto zat. Mehsud is een van de meest gezochte leiders van militante moslims in Pakistan.

Kogel
Volgens Bhutto's woordvoerder Sherry Rehman had Bhutto in haar hoofd een kogelwond, nadat er een aanslag op haar was gepleegd. Hij zegt die wond te hebben gezien.

Rehman was donderdag in de nabijheid van Bhutto, toen de oud-premier werd vermoord. Volgens Rehman werd Bhutto in haar achterhoofd door een kogel geraakt.

Het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet gisteren weten dat Bhutto is overleden doordat zij het zonnedak van haar auto raakte. Bhutto zou een hoofdwond hebben opgelopen toen zij probeerde in haar auto weg te duiken tijdens de aanslag. Daarbij zou zij een hefboom van het zonnedak hebben geraakt. Volgens het ministerie zijn er geen kogels of granaatscherven gevonden in het lichaam van de oppositieleidster.