Drie jongens vast na dodelijke steekpartij

MisdaadDe jongen die in de nacht van zaterdag op zondag werd doodgestoken in de wijk Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht, is de 18-jarige Nick Loeve. In verband hiermee zitten drie jongeren (16, 17 en 18) uit Hendrik-Ido-Ambacht vast.

Het AD schrijft dat er in de wijk met ontzetting is gereageerd op de dood van Nick. De 16-jarige verdachte zou eerder op de avond ''flink in elkaar geslagen zijn''. Die ruzie werd gesust. De jongen zou na een uur zijn teruggekomen om Nick met een mes in zijn hals te steken. Hij overleed aan een slagaderlijke bloeding.

De 16-jarige jongen die door de buurt als dader wordt gezien, zou volgens buurtbewoners al geruime tijd zijn gepest door het slachtoffer. ''Maar hij was niet de enige. Waar rottigheid was, daar was Nick. Zo was het wel'', zo citeert het AD een meisje uit dezelfde wijk.

Een moeder uit de buurt zegt Nick te hebben zien sterven. ''Het was hier behoorlijk onrustig zaterdagnacht. Mijn drie zoons waren al een paar keer naar buiten gegaan om de boel te sussen. Ze waren bang dat hun auto zou worden beschadigd. Een paar jongens hadden al over auto's gelopen. Toen ze voor de laatste keer naar buiten gingen, riep een van mijn zoons: 'Hij is neergestoken'. Toen ben ik naar buiten gegaan. Een van mijn zoons heeft hem gereanimeerd, de ander heeft zijn hand vastgehouden. Vervolgens heb ik hem zien sterven.''

De gemoederen in de wijk liepen gisteren hoog op. De geëmotioneerde ouders van het slachtoffer wilden een cameraploeg van SBS6 te lijf gaan. Tussenkomst van de politie kon dat op het nippertje voorkomen.

Buurtbewoners zeggen dat overlastgevende jongeren al twee jaar een probleem zijn. Vaak onder invloed. ''Er zijn geen ouders die ingrijpen, de politie doet niets en de gemeente probeert het te verdoezelen. Want het is niet goed voor het imago: Ambacht is een rustig dorp. Ja, als je in je bed ligt.'' Verveling, problemen thuis en drank- en drugsgebruik zouden een rol spelen bij het veroorzaken van overlast.