Vrouwelijke rondingen: slimmere kinderen

Icoon OpmerkelijkIn bepaalde culturen ziet men de in de brede heupen en rondingen van de vrouw het teken van vruchtbaarheid. Volgens NewScientist zouden mannen die slimme kinderen willen hebben ook moeten uitkijken naar vrouwen met wat meer rondingen.

Onderzoekers van de University of Pittsburgh en University of California (Santa Barbara) hebben gegevens onderzocht van het US National Center for Health Statistics. Zij concludeerden dat er een verband bestaat tussen de intelligentie van een kind en de verhoudingen van het lichaam van de moeder. Uit de testen bleek dat kinderen, die moeders hebben met brede heupen en een lage heup-taille verhouding, het hoogst scoorden qua slimmigheid.

Volgens onderzoekers zouden de speciale vetzuren de voeding van de hersenen van een foetus zijn. Een vrouw met volle brede heupen heeft meer vetzuren opgeslagen zodat de hersenen van een foetus zich beter kunnen ontwikkelen en zijn vaak ook intelligenter.

Borstvoeding maakt ook slimmer
Uit een ander onderzoek blijkt dat baby's die direct na de geboorte borstvoeding krijgen slimmer worden dan baby's die fabrieksmelk te drinken krijgen. Er is onderzoek gedaan onder 3.000 kinderen, tussen 5 en 13 jaar in Engeland en Nieuw-Zeeland, waaruit naar voren kwam dat kinderen met een bepaald type gen door de borstvoeding zeven punten hoger scoorde bij een IQ-test dan kinderen met hetzelfde genotype die fabrieksmelk gekregen hadden.

In borstvoeding zitten meervoudig onverzadigde vetzuren. Ook deze lange vetzuren spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de hersenen van baby's. De slimste baby's komen dus van vrouwen met brede heupen die borstvoeding willen geven. Vandaag werd overigens ook bekend dat het geven van borstvoeding geen hangborsten veroorzaakt.
Met dank aan Avmmeke en Longmen voor de submit.