Dierenwinkel Hoogeveen opnieuw afgezet

Icoon BinnenlandsGisteravond is de dierengroothandel in Hoogeveen, waar maandag tientallen klanten onwel werden, opnieuw afgezet. Er zouden opnieuw dode dieren in de winkel liggen en hulpdiensten zijn bezig geweest met het afvoeren van dode dieren in containers.

Maandag werden in allerijl 25 mensen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Ze klaagden, na een bezoek aan de groothandel, over duizeligheid, trillerigheid en huiduitslag. Na een nacht in het ziekenhuis mochten ze allemaal weer naar huis. De oorzaak van de mysterieuze ziekteverschijnselen is nog altijd onbekend. Dinsdag werd gemeld dat het in elk geval geen biologische besmetting is geweest. De mogelijkheid van de aanwezigheid van een giftige stof is lange tijd onderzocht, maar is nog altijd niet bevestigd.

Gisteren maakte de gemeente Hoogeveen bekend dat de slachtoffers aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Naast de 25 zieke mensen kunnen ook 86 anderen, die destijds het quarantainegebied niet mochten verlaten, ook een schadeclaim indienen.

Het is op dit moment nog altijd onduidelijk waaraan de dieren dit keer zijn overleden. Volgens het bericht van RTL heeft het ruimen van de dieren tot diep in de nacht geduurd.

De dierengroothandel