Topterrorist bekeert zich tot christendom

Icoon TerrorismeEťn van de meest tot de verbeelding sprekende aanhangers van terreurbeweging Al-Qaeda zegt zich te hebben bekeerd tot het christendom. Het betreft Ramzi Yousef, het brein achter de eerste poging van moslimfanatici om het World Trade Center in New York op te blazen.

Hij probeerde in 1993 de Twin Towers vanuit de parkeergarage op te blazen. Dat mislukte, maar de aanslag kostte wel zes mensen het leven. Hij is daarvoor veroordeeld tot 250 jaar gevangenisstraf. Ramzi Yousef is de volle neef van Khalid Shaikh Mohammed, het brein achter de wel gelukte aanslag op de Twin Towers van 11 september 2001. Shaikh Mohammed werd in maart 2003 gearresteerd in Pakistan. Hij werd kort daarna uitgeleverd aan de Verenigde Staten, en wacht nog op zijn veroordeling. Momenteel bivakkeert hij in GuantŠnamo Bay.

Ramzi Yousef zelf was overigens al in 1995 van plan om elf Amerikaanse vliegtuigen tegelijk tijdens een vlucht op te blazen. Hij hield er vanuit de Filippijnen en Thailand diverse oefeningen voor.

De tot het christendom bekeerde Ramzi zit gevangen in ťťn van de zwaarst bewaakte Amerikaanse gevangenissen, de ADX-Florence Facility. Zijn afvalligheid van de islam - nieuwszender CBS maakte het bekend en komt zondag met een tv-special - is in de Amerikaanse media met verwarring ontvangen (vergelijk het met de scepsis die hier zou ontstaan als een Mohammed B. of Samir A. zouden zeggen christen te zijn geworden).

Critici in de VS suggereren dan ook dat Yousef na zijn bekering allerhande privileges krijgt die zijn medegevangenen van het Bin Laden-type niet ontvangen. Andere beweren echter dat als zelfs een islamitische ijzervreter als Ramzi Yousef het geloof van zijn vijanden openlijk overneemt, daar toch een duidelijk signaal van uitgaat. Kennelijk is het geloof van zelfs de meest doorgewinterde Al-Qaeda-terroristen niet zo rotsvast als het lijkt.Ramzi zegt Jezus te hebben gevonden

-
Link: CBS 60 minutes - Terrorist Mastermind Now A Christian?