Philip Freriks blijft bij NOS Journaal

Philip FreriksWe blijven Philip Freriks nog even zien bij het NOS Journaal. Zijn huidige contract, dat in de zomer van 2008 afliep, is opengebroken en verlengd tot eind 2009. Dan wordt de presentator ook 65. Aanvankelijk zou Freriks vorig jaar stoppen als presentator van het achtuurjournaal en worden opgevolgd door Charles Groenhuijsen, maar die werd na een conflict met zijn werkgever ontslagen.

Freriks begon zijn carrière bij de NOS als correspondent in Frankrijk. Daarvoor werkte hij onder andere voor Het Parool, de Vara en de Franse krant Le Monde. Freriks woont nog altijd de helft van zijn tijd in Frankrijk.

In 1993 brak de presentator enkele jaren met de NOS, maarna een korte periode bij de NPS en de NCRV pakte hij in 1996 de draad weer op als nieuwslezer. "Het presenteren van het belangrijkste Journaal-bulletin van de NOS is een buitengewoon mooie en veelzijdige job", reageert Freriks. "Je zit in het hart van het nieuws, wat mij als journalist natuurlijk erg aanspreekt. Vandaar dat ik uitkijk naar nog een aantal mooie jaren bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland."