Excuses van Ten Cate na wanvertoning Ajax

Icoon KNVB BekerAjax-trainer Henk ten Cate heeft zijn excuses aangeboden voor de wanprestatie die de koploper van de eredivisie gisteren leverde tegen amateurhoofdklasser Kozakken Boys. De Amsterdammers hadden een verlenging nodig om de volgende ronde van het Bekertoernooi te bereiken.

Ajax kwam in de eerste helft middels een makkelijk gegeven penalty op voorsprong. Kozakken Boys uit Werkendam werd overigens volgens velen een strafschop onthouden door de scheidsrechter. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers in de slotfase onder druk te staan van de nummer negen uit de hoofdklasse B. Maar Ajax-doelman Erik Heijblok wist tweemaal redding te brengen. Twee minuten voor tijd kwam echter toch de 1-1 op het scorebord door een grote blunder van diezelfde Heijblok. In de verlenging wist Dennis Rommedahl middels een van richting veranderde bal de winst voor Ajax veilig te stellen.

Ten Cate na afloop: ''Excuses namens heel Ajax voor deze wedstrijd. Ik schaam me diep en kan alleen maar hopen dat mijn spelers zich ook schamen. Dan heeft het nog zin gehad.'' hij noemde de wedstrijd Ajax-onwaardig. ''Het is een schande wat wij hebben laten zien. Of de spelers een straf kunnen verwachten? Straffen communiceer ik niet via de media. Maar ik word hier niet vrolijk van.''

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je natuurlijk op FOK!sport!