Trein tussen Maastricht en Brussel veiliger

Icoon VervoerHet treinverkeer tussen Maastricht en Brussel is veiliger geworden door een proef met een snelle trein. Acht maanden geleden werd de trein in gebruik genomen en sindsdien zijn er nog geen incidenten geweest. Dit komt door een intensieve samenwerking van de politie en stadswachten in Nederland en België. Ook de uitstraling van de trein heeft een rol gespeeld.

Acht maanden geleden werd er met een stoptrein gereden op dit traject en toen liet de sociale veiligheid op de lijn te wensen over. Met de komst van de Maastricht-Brussel Express is er ook een verbetering in het aantal reizigers. In oktober volgt er een besluit of de trein op het traject zal blijven rijden.

Een groot voordeel van de Maastricht-Brussel Express is de kortere reistijd. De trein rijdt op de werkdagen elk uur en een ritje tussen de twee steden duurt nog maar één uur en twintig minuten, terwijl dat met de stoptrein twee uur duurt. Andere steden zijn ook in een korte tijd te bereiken vanuit Maastricht. In twee uur en 53 minuten zit je in Parijs en vanaf 1 november moet het mogelijk zijn om in drie en een half uur in Londen te zijn. De reistijden zijn zo laag doordat de trein over het Belgische hogesnelheidsspoor rijdt.