18 maanden cel voor kidnapping 6-jarige

Icoon JustitieDe 45-jarige H.V. uit Terneuzen moet achttien maanden de gevangenis in, omdat hij 2 maart een 6-jarig meisje had gekidnapt. Daarnaast kreeg hij ook nog tbs met dwangverpleging, dat was conform de eis van justitie.

De Zeeuw ontvoerde het kind in Vogelwaarde, waarna hij haar mishandelde, aanrandde en uit de auto gooide. Drie kwartier later vond een automobilist het meisje met een bebloed gezicht in de berm. V. had zijn auto op een parkeerplaats gezet naast een speelplaats in Vogelwaarde. Hij knoopte een praatje aan met het meisje, waarop hij haar kidnapte. V. toerde wat rond met het kind, terwijl hij opgewonden raakte.

Drie dagen na de ontvoering werd hij op zijn verjaardag aangehouden door de politie die hem op het spoor was gekomen op basis van het signalement van hem en zijn auto. V. meent dat er niets aan de hand was, omdat hij het kind niet heeft verkracht, zo vertelde hij de rechter. Hij had het meisje ontvoerd om zichzelf te testen, toen het fout ging ervoer hij dat als een 'incident'.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.