DJ bestormt hitlijsten dankzij Gouden Kooi

Icoon MuziekDe 22-jarige Peter Schalk kan zijn geluk niet op. Razendsnel bestormt hij de hitlijsten met zijn nieuwe single This is my house onder de artiestennaam Sinharaja. Afgelopen vrijdag is zijn nummer gestegen van de 59e naar de 27e plaats in de Mega Top 100. De plaat is gemaakt met de hulp van Eric Dikeb, die op het idee kwam om een plaat op te nemen voor de bewoners van de Gouden Kooi. De plaat is drie weken geleden uitgekomen, inclusief een videoclip met beelden van het omstreden Tien-programma.

"Wie had ooit kunnen denken dat ik zo veel beroemde namen in de hitparade achter me zou laten. Dit is echt een jongensdroom", aldus Schalk. "De Gouden Kooi heeft veel tegenstanders, maar ook veel fans. Het zou me niet verbazen als we nog gevraagd worden om met het nummer in het programma op te treden."

Voor de mensen die het nummer niet kennen legt Schalk uit wat ze kunnen verwachten: "Het is stevige electro met vocalen. De zang is van Linda Estelle, de ex-zangeres van T-Spoon, die bekend is van de hit Sex on the beach. Zij heeft een prachtige 'big mama stem'. Zoals zij This is my house zingt, geweldig!"

Een deel van de opbrengst van This is my house gaat naar de stichting die Schalk enkele jaren geleden in zijn geboorteland heeft opgezet voor de slachtoffers van de tsunami: Youth United for Sri Lanka. "We hebben in het rampgebied al een nieuwe school gebouwd en een weeshuis opgeknapt. Er is nog geld nodig om een tweede school af te bouwen", aldus Schalk.

De DJ werd geadopteerd uit Sri Lanka toen hij twee maanden oud was en dankt zijn artiestennaam eigenlijk aan zijn geboorteland. "Sinharaja betekent leeuwenkoning", vertelt hij. "Veel mensen spreken de naam nog verkeerd uit, maar ze kennen hem nu tenminste. Drie weken geleden was de release van het nummer in discotheek de Hooizolder in Westkapelle en nu sta ik opeens in de Mega Top 100. Het is bijna niet te geloven."


Peter Schalk met zijn succesvolle single.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.