4real is geen naam

Icoon OpmerkelijkNadat er eerder in Zweden ophef was ontstaan over de naam Metallica voor een baby, is er nu in Nieuw-Zeeland een discussie over een voornaam voor een pas geborene. Het zoontje van de ouders Pat en Sheena Wheaton mag geen 4real worden gedoopt omdat er een cijfer in de naam voorkomt. In Nieuw-Zeeland zijn zulk soort namen verboden.

De twee kwamen op het idee om hun zoontje zo te noemen toen ze voor de eerste keer de echo zagen van hun liefdesbaby. 'For real' betekent zoiets als 'heus' of 'echt waar'. "De meeste mensen moeten er een babynamenboek op naslaan om erachter te komen wat een naam betekent", zei Pat Wheaton. "Met deze naam weet iedereen tenminste wat het betekent." Dit verklaarde de trotse papa op de zender TV one.

De burgerlijke stand is nog in onderhandeling met het echtpaar over het verbod omdat de regels gebieden dat bijzondere namen per geval worden bekeken. Het verbod is dus nog niet definitief aldus een woordvoerder. Mocht het verbod wel doorgezet worden, zal het kind de naam Real krijgen.

In Nieuw-Zeeland hebben ouders twee maanden de tijd om hun boreling aan te geven bij de burgerlijke stand, in Nederland is die termijn drie werkdagen.