Opname topless-clip Darkraver verboden

MuziekDe politie heeft onlangs de opnames van een videoclip van hardcore-dj Darkraver aan banden gelegd. Hij reed in Scheveningen met een Cadillac over de stoep langs de boulevard, met een fout leren pak, een grote afropruik en een witte zonnebril op. Om hem heen zaten drie topless dames. De politie die met een ME-bus op het tafereel afkwam, maakte een einde aan de vertoning.

Volgens de politie was er sprake van aanstootgevend gedrag. ''Als je als dame halfbloot rondrijdt, valt dat onder aanstootgevend gedrag'', aldus een woordvoerder. Bovendien had hij een vergunning moeten aanvragen voor het maken van de clip. ''Als wij van niets weten, is het logisch dat we verhaal gaan maken.''

Darkraver (Steve Sweet), bekend in de hardcore house-scŔne en van de Top 40-hit 'Komt-ie-dan-hÚ' en bedenker van de term 'Hakkűh!', zegt dat de topless dames strippers waren die vaak optreden tijdens de Pussy Loungefeesten waar hij draait. De Hagenaar zegt dat hij van de politie een preek kreeg over ''schennispleging en verkeershinder.'' Hij kreeg geen boete maar er werd hem wel te verstaan gegeven dat hij zoiets nooit meer mocht doen. ''Binnenkort filmen we echter verder. Maar dan wel op een andere plek, haha'', aldus de dj in het AD.