In elkaar getrapte lerares doet verhaal

Icoon MisdaadEen lerares Nederlands-Engels is in Lokeren in elkaar getrapt door een allochtone tiener. Zij was onderweg naar buiten toen haar de weg werd versperd en ze werd uitgemaakt voor hoer. Dit vertelt de 52-jarige Christine de Brauwer in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Toen ze even later weer voor hoer werd uitgemaakt, maakte ze een opmerking over de opvoeding van de jongen. Daarna werd ze aangevlogen. ''Hij gaf me zonder meer een vuistslag in het gezicht. Ik hoorde mijn tanden breken. Het werd me helemaal zwart voor de ogen.'' Nadat de lerares onderuit was gegaan na een tweede klap, begon de tiener op haar in te trappen.

De Brauwer heeft er drie gebroken tanden en een hersenschudding aan overgehouden. Naar de aanleiding kan ze alleen maar raden. ''Ik droeg een topje zonder mouwen. Misschien vond hij dat te bloot?''

De lerares is bang terug te gaan naar de klas. Ze geeft al tientallen jaren les. ''De sfeer in de gangen van de school kan je nu nog het best vergelijken met die in en voetbalstadion bij een risicomatch'' Het slachtoffer is getrouwd met de hoofdcommisaris van Lokeren.

Volgens de burgemeester terroriseert een groep van twintig jongeren Lokeren. Na een incident waarbij een verpleger schoot op een allochtoon, zijn de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen verstoord.

Met dank aan Punjabi_MC voor de submit.