Wilders trekt weer van leer tegen de islam

PVV-leider Geert Wilders heeft na het incident met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) nog niets aan felheid ingeboet inzake het islamdebat. Dat blijkt vandaag uit een column op de website Nieuwnieuws (onderdeel van GeenStijl) waarin hij ervoor pleit om alle islamitische scholen in Nederland per direct te sluiten. Dat is volgens het Kamerlid nodig ''om de kinderen te beschermen tegen de verspreiding van het islamitische gedachtegoed''.

''De islam brengt onze Westerse beschaving in snel tempo naar de rand van de afgrond. We hebben teveel islam in Nederland. De islam is meer een gewelddadige politieke ideologie dan een religie'', aldus Wilders, die toegeeft een stevige toon aan te slaan. ''Maar dat is nodig omdat het vijf voor twaalf is.'' Nederland wordt volgens hem niet alleen ''overspoeld'' door een 'tsunami van islamisering' maar de ''cultuurrelativerende politieke elite kijkt nog steeds liever de andere kant op met haar rotsvaste geloof in de multiculturele samenleving''. Wilders noemt de islam, de Koran en haar profeet Mohammed ''het paard van Troje van de 21e eeuw in onze Westerse samenleving waartegen we ons beter moeten verdedigen om onze westerse beschaving te redden voor het islamitisch barbarisme.''

Wilders haalt onder meer Winston Churchill aan die in 1899 al zeer harde woorden over het islamitische geloof schreef in zijn boek 'The River War'. Verder verwijst hij in de column naar een website met citaten van mensen die zich hebben afgekeerd van de islam. ''Mohammed was een narcist zoals Hitler, Saddam of Stalin'', schrijven zij. ''Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden'', aldus de PVV-politicus.

In een reactie op de oproep om moslimscholen te sluiten zegt Yassin Hartog, interim-directeur van de Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO), dat de column van Wilders ''een vorm van uitlokking'' is. Ze voelt weinig voor een controverse hierover. ''Islamitisch onderwijs is inmiddels geworteld in de Nederlandse samenleving'', zo betoogt ze.

NCTb
In zijn column gaat hij ook in op het recente incident bij de NCTb waar hem gevraagd zou zijn zijn toon over de islam te matigen. Wilders noemt het ''wel degelijk intimidatie en wel van de zuiverste soort'' Hij zegt van twee anderen die zich kritisch opstellen in het islamdebat te hebben begrepen dat ambtenaren bij hen eenzelfde methode hebben gebruikt.

CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zei vrijdag nog dat van intimidatie geen sprake kan zijn en dat de vrijheid van meningsuiting niet ter discussie staat. Het gesprek met de NCTb was volgens hem bedoeld om Wilders te informeren over zijn veiligheidssituatie. De minister stuurt deze week nog een brief over de kwestie naar een 'bezorgde' Tweede Kamer.'Per direct sluiten'

Met dank aan Draganta voor de submit.