Dure muurgraffiti van Banksy 'schoongemaakt'

Een peperdure muurschildering van de wereldberoemde graffitikunstenaar Banksy, die was aangebracht bij het metrostation Old Street in Londen, is niet meer. Overijverige medewerkers van een schoonmaakbedrijf hebben het werk overgeschilderd.

Het werk, dat een scŤne verbeeldde uit de film Pulp Fiction van Quentin Tarantino, is vijf jaar geleden gemaakt. De waarde werd geschat op 370.000 euro. Graffiti-artiest Banksy is een teruggetrokken dertiger wiens echte naam niet met zekerheid bekend is. Zijn werk is de afgelopen jaren bijzonder hip geworden.

Een woordvoerder van de schoonmaakdienst laat in een verklaring weten dat de graffitiverwijderteams ''niet bemand worden door professionele kunstcritici, maar door professionele schoonmakers. Hun taak is het om alle graffiti die een sfeer van verwaarlozing en afbraak creŽert, te verwijderen''.

Overigens heeft het overschilderen weinig geholpen. De muur is nu bedekt met graffiti die oproept om de terugkeer van Banksy, zo meldt de BBC.Voor en na de 'schoonmaakbeurt'