'Varkensvlees maakt homo'

OpmerkelijkIn Duitsland heeft de omstreden moslimbeweging Ahmadiyya via haar website laten weten dat het eten van varkensvlees mensen homoseksueel maakt. Dat meldt een Vlaamse homosite die zich baseert op berichten uit Duitsland.

Het eten van varkensvlees heeft volgens de Duitse Ahmadiyya-moslims een negatieve uitwerking op de menselijke moraal. De eigenschappen van een schaamteloos dier als het varken zouden overgaan op de mens bij het consumeren van bijvoorbeeld een mals varkenslapje.

In Berlijn is geschokt gereageerd over de aantijgingen van de Ahmadiyya. Vooral omdat de Ahmadiyya onlangs lieten weten een moskee te willen bouwen in de Berlijnse woonwijk Heinersdorf. Bewoners zijn daar al in opstand gekomen en zijn inmiddels een petitie tegen de bouw gestart. Ook de Duitse politiek houdt zich bezig met de naderende bouwvergunning en de recente uitspraken. De Berlijnse loco-burgemeester Matthias Köhne zei dat de uitspraken een schande zijn en noemt het ''geestelijke brandstichting''.

Ahmadiyya of Ahmadi-moslims zijn wereldwijd een kleine minderheid vergeleken bij sjiieten en soennieten. Door de meeste moslims worden ze niet eens als moslims beschouwd omdat ze volgelingen zijn van een niet erkende hervormer van de Islam en die ook nog eens als profeet beschouwen. In Nederland zijn er zo'n 15.000 tot 20.000 volgelingen van deze tak van de islam, de meesten zijn van Hindoestaans-Surinaamse afkomst.