Politie sluit wijk Ondiep af

De politie in Utrecht sluit dinsdagavond de wijk Ondiep hermetisch af. Zij controleert iedereen die erin of eruit wil. Rondom de wijk fouilleert zij preventief. Dat hebben de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie bekendgemaakt.

De gemeente wil hiermee voorkomen dat in de wijk ongeregeldheden ontstaan. Maandagavond ontstonden er relletjes in de wijk. Daar zouden mensen betrokken zijn geweest die niet in de wijk wonen.

Aanleiding voor de onrust in Ondiep is een schietpartij zondag op de Thorbeckelaan. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde, schoot een 54-jarige man neer. Die overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Update 20.05 uur
Inmiddels zijn er nieuwe relletjes uitgebroken in de wijk. Relgroepen gooien stenen naar de uitgerukte politie op de plaatsen rondom de afzetting. De sfeer wordt momenteel steeds grimmiger. Dat meldde het NOS Journaal.

De politie had de wijk afgesloten, omdat er op internet opgeroepen werd om naar de wijk toe te komen om te rellen. De burgemeester noemt de opgetrommelde mensen "reltoeristen" die niet uit de wijk komen.

Ondiep in onrust
Ondiep in onrust