3FM-dj slaapt bij ijsberen

Icoon RadioOp de Noordpool heb je ijsberen. Dus als je daar naartoe gaat, kun je net zo goed even aan de dieren wennen. Dat is de gedachte van Michiel Veenstra. De 3FM-dj gaat als alles goed gaat eind april naar de Noordpool om daar radio te maken. Hij wil zo de aandacht vestigen op de klimaatverandering. Als voorbereiding daarop slaapt hij volgende week bij de ijsberen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

"Er schijnt tussen mij en de ijsberen één tralie te zitten en dat is het", zei de 3FM-dj gisteravond in FOK!radio. "Comfortabel is dus anders en ik denk dat ik me toch wel een beetje ongemakkelijk ga voelen. Maar goed, het is voor de goede zaak. Dus ik doe het graag."

Het slaappartijtje heeft twee doelen. "Allereerst natuurlijk de ijsberen wat beter te leren kennen." Maar een tweede doel is om de aandacht te vestigen op de reis naar de Noordpool. "We mogen alleen maar naar de Noordpool als we 10.000 mensen aansporen om aan te geven dat ze de actie ondersteunen. Via Noordpool.fm kunnen mensen zich registreren en zo dus virtueel expeditielid worden", aldus Michiel Veenstra.