Bassie in 'Top 5 Belastingfraudeurs'

OpmerkelijkHet clown/acrobatenduo Bassie en Adriaan staat op plek 5 van een MSN-lijstje van 's werelds grootste belastingfraudeurs. De twee verkeren in hoog gezelschap want op plaats 4 staat de Amerikaanse acteur Wesley Snipes (die de belasting voor 9,6 miljoen tilde) en op 3 de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Op nummer 2 prijkt de illustere crimineel Al Capone (groot geworden door de illegale handel in alcohol) en op ťťn staat het Amerikaanse energiebedrijf Enron, dat in opspraak kwam door geknoei met cijfers.

Volgens MSN heeft het duo hun hoge positie te danken aan het feit dat zij in 1999 ongewenst bezoek kregen van rechercheurs van de FIOD. Het bedrijf van Bassie, Bassie Producties, zou gefraudeerd hebben met toegangskaarten. In 2002 werd Bassie veroordeeld tot 24.000 euro boete en 50.000 euro terugbetaling aan de belasting.

Een medewerkster van 'Bassie Producties' reageert in eerste instantie laconiek op het nieuws: Ik kan me een slechter gezelschap voorstellen'', zegt ze lachend. Bas van Toor is minder te spreken: ''Wat moet ik met die flauwekul? Ik heb hier helemaal geen zin in. Ik lig net bij te komen van een knie-operatie en sterf nog van de pijn. Dag knul'', zegt Bassie voordat hij de verbinding abrupt verbreekt.'Alles is voor Bassie!'