Vaticaanse voetbalcompetitie 'geht los'

Icoon VoetbalVanaf februari heeft de kerkstaat een eigen voetbalcompetitie. In de Clericus Cup strijden zestien ploegen tegen elkaar om de titel van beste voetbalteam van Vaticaanstad, aldus de Italiaanse krant La Repubblica.

De deelnemende teams zullen bestaan uit geestelijken, collegebezoekers en jonge priesters. Om ook oudere geestelijken de kicksen aan te laten trekken zullen de wedstrijden geen 90 maar 60 minuten duren. De Zwitserse Garde zal ook een team afvaardigen naar de competitie. De finale van de Clericus Cup wordt in juni in het olympisch stadion van Rome gespeeld.

De competitie is een initiatief van Kardinaal Staatssecretaris Tarcisio Bertone, na de paus de tweede belangrijkste man van het Vaticaan. De paus was in zijn jonge levensjaren een talentvol turner en is een liefhebber van voetbal. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan wordt het initiatief een groot succes. "Vele jonge seminaristen komen uit traditionele voetballanden als BraziliŽ en ArgentiniŽ. In hun vrije tijd doen ze niets liever dan tegen een balletje trappen", aldus de zegsman.

Met dank aan rommelaar voor de submit.
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport